Ons verhaal


Onze groothandel Calo-Care is voortgekomen uit Kaatje Katoen, dat sinds 1992 bestaat. Door onze start als luierservice weten wij wat klanten verwachten van wasbare luiers en daarom kunnen wij u als winkelier goed adviseren over de juiste luiers voor de klanten van uw winkel.
Naast wasbare luiers verkopen wij ook andere producten, waarbij duurzaamheid, zindelijkheid en milieu de belangrijkste kenmerken zijn.

Trend markt wasbare luiers

De markt groeit goed. Wij denken dat dit komt omdat onze doelgroep, 25-35 jarigen, met het begrip "duurzaamheid" is opgevoed. Het sijpelt langzaam door in onze samenleving. Tien jaar geleden kregen we nog verbaasde blikken, nu hoor je "Mijn buurvrouw gebruikt ze ook" en "Ja, ik ken ze" en dat is iets waar we trots op zijn.

Calo-Care is distributeur voor het Schotse bedrijf TotsBots, voor Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. TotsBots maakt in onze ogen de beste luiers die er internationaal te verkrijgen zijn. Enkele van onze eisen zijn:

•  "doet" de luier wat hij moet doen? Een luier kan er nog zo mooi uitzien, als hij bijvoorbeeld niet goed absorbeert, heb je er niets aan!
•  hoe is de pasvorm?
•  is het bijpassende overbroekje van een goede kwaliteit?
•  welke materialen zijn gebruikt?
•  is de leverancier betrouwbaar?
•  waar is de luier geproduceerd?
•  onder welke omstandigheden wordt er gewerkt?
•  werken er kinderen mee? Wij zijn tegen het uitbuiten van kinderen.
Wanneer wij duidelijke antwoorden hebben gekregen die in onze visie passen, wordt een luier toegevoegd. De laatste jaren zien wij goedkope luiers uit Azië op de markt verschijnen. Deze luiers worden vaak van stoffen gemaakt die andere luierproducenten hebben afgekeurd. Bovendien zijn de gebruikte kleurstoffen vaak van een slechte kwaliteit: wij willen geen risico lopen met deze kleurstoffen die tegen de nog zeer tere huid van pasgeboren baby'tjes komen. Wij kiezen voor topkwaliteit en vooral: continue kwaliteit.

Onze merken
Naast TotsBots vindt u ook bij ons het merk With a touch of Rose. Dit bedrijf gebruikt alleen Fair Trade bio-katoen, een hele mooie combinatie! Naast de fijne verzorgingslijn van Petit&Jolie, het wasbare maandverband Bloom and Nora, de wollen broekjes van Popolini leveren wij wereldwijd onze eigen producten de BilliesBox (www.billiesbox.com) en de zoogkompressen BoobBirds (www.boobbirds.com).

Het team
We hebben een fijn team dat ervoor zorgt dat uw vragen worden beantwoord en uw bestellingen snel verzonden worden.

Vriendelijke groet,
Melanie, Renske, Loes, Marlien, Carien, Inge en Anita.